Dakakker Agenda Winkel Educatie Verhuur Team Contact Links  


Heerlijke dakpreisoep
Simpele recepten van de dakakker
Ingrediënten voor 4 personen

• 1 flinke dakprei
• 1 grote kruimige aardappel met schil
• 2 biologische groentebouillonblokjes
• peper
• biologische boeren yoghurt
• fijngehakte (platte) peterselie van het dak
• en 1 laurierblad

Bereiding:

1. Was de aardappel en snij in stukjes.

2. Snij de dakprei in ringetjes.

3. De dakprei en aardappelstukjes opzetten met 1 liter water, het laurierblad en de 2 groenten bouillonblokjes.

4. Laten koken met deksel op de pan tot de dakprei en aardappel zacht zijn en nadat het laurierblad verwijderd is met de staafmixer pureren tot een gladde soep.

5. Doe in een soepkom een eetlepel yoghurt en een eetlepel fijngehakte (platte) peterselie, giet hierover de soep en serveer direct.Dakakker met Harm Edens op 10XBeter Nederland 2

Uitzending gemist? Kijk hier verder ...

Harm Edens ontmoet in zijn TV-programma 10XBETER mensen met inspirerende ideeën en levenswijzen. In de uitzending van 4 september ontmoet hij dakboer Wouter Bauman boven op de dakakker van het Het Schieblock. Uitzending gemist? Kijk hier verder ...
>>>

Lees meer...Wormenboerderij op de Dakakker

Zo zorgen de wormen dat de voedselcirkel van Het Schieblock mooi rond wordt

Sinds deze maand wonen er naast honinngbijen ook tijgerwormen op de dakakkers. Ze leven van het groente en fruit-afval uit Het Schieblock wat zij omzetten in vloeistof en rijke compost. Zowel de vloeistof als de compost worden gebruikt om het substraat van de dakakker te verrijken. Zo zorgen de wormen dat de voedselcirkel van Het Schieblock mooi rond wordt.
>>>

Lees meer...Grote drukte op het dak tijdens Verborgen tuinen weekend

Popup theehuis en dakakkerwinkel open

Voor de dertiende keer werd 8 en 9 juni het Verborgen tuinen weekend georganiseerd. Er werden ruim 90 Rotterdamse tuinen opengesteld voor het publiek waaronder ook de Dakakker op Het Schieblock. Groenliefhebbers konden tijdens dit weekend de onbekende, verrassende en vooral groene kant van Rotterdam ontdekken! De Dakakker was een van de best bezochte tuinen. Bijna duizend bezoekers namen de lift of de trap naar de zevende verdieping om uitkijkend over de stad van het groen en een kopje thee met een heerlijk gebaksel te genieten op het terras van het popup daktheehuis.
>>>

Lees meer...Zaterdag 22 juni 'open dak' tijdens de Dag van de architectuur

Het dak en het theehuis 'de Dakker' zijn vanaf 10.00 uur geopend

Ook de Dakakker is te bezichtigen tijdens de Dag van de Achitectuur op zaterdag 22 juni. Het dak en het Pop-up theehuis 'de Dakker' zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Diverse soorten kruiden en muntthee zijn direct van het dak van de Dakakker te consumeren. Verder zijn er diverse gebakjes en taart met ingrediënten van het dak te koop. Deze zijn vers door de zusjes Slauerhoff van 'gebak met gedichten' gebakken. Het dak en het theehuis 'de Dakker' zijn vanaf 10.00 uur geopend (tot 17.00 uur).
>>>

Lees meer...Dakakker krijgt bijenhotel kado

Het Ambrosiusgilde tracteert

De Rotterdamse Bijenhoudervereniging het Ambrosiusgilde geeft dit jaar een aantal bijenhotels kado. Deze zijn op verschillende plekken in Rotterdam neergezet. Ook de Dakakker heeft een bijenhotel kado gekregen. De bijenhotels zijn gemaakt door Bijologisch.

Lees meer...De eerste groenten te koop!

Zaterdag 22 en zondag 30 juni de dakakkerwinkel weer open

De eerste groenten en kruiden van de Dakakkers zijn weer te koop in de Dakakkerwinkel bovenop het Het Schieblock op zaterdag 22 juni (vanaf 10.00 uur) en zondag 30 juni (vanaf 12.00 uur). Er zijn groene sla, Rode Eikenbladsla, nanathee, munt, sjalotten, knoflook, rabarber(taart) en verschillende kruiden in de aanbieding. Aardbeien (en aarbeientaart) nog even onder voorbehoud. De dakgroenten en - kruiden zijn over het algemeen zeer smaakvol!
>>>

Lees meer...RTL4 Nieuws

Steeds meer bijen in de stad

Zaterdag 14 juli werd in het RTL Nieuws van 19.30 werd een item uitgezonden over bijenhouden in de stad. De reporter was o.a. op bezoek op de Dakakker van het Schieblock.
>>>

Lees meer...Stadslandbouwstad Rotterdam in het nieuws

Uitzending van de NCRV van dinsdag 8 mei 2012

Rotterdam komt steeds vaker in het nieuws als koploper op het gebied van stadslandbouw in Nederland. Zie dit item van de NCRV van dinsdag 8 mei j.l. Binnenkort komt er ook een item op de Duitse tv dat zich ook toespitst op Rotterdam. Klik HIER om de uitzending te bekijken.

Lees meer...