Dakakker Agenda Winkel Educatie Verhuur Team Contact Links  


Heerlijke dakpreisoep
Simpele recepten van de dakakker
Ingrediënten voor 4 personen

• 1 flinke dakprei
• 1 grote kruimige aardappel met schil
• 2 biologische groentebouillonblokjes
• peper
• biologische boeren yoghurt
• fijngehakte (platte) peterselie van het dak
• en 1 laurierblad

Bereiding:

1. Was de aardappel en snij in stukjes.

2. Snij de dakprei in ringetjes.

3. De dakprei en aardappelstukjes opzetten met 1 liter water, het laurierblad en de 2 groenten bouillonblokjes.

4. Laten koken met deksel op de pan tot de dakprei en aardappel zacht zijn en nadat het laurierblad verwijderd is met de staafmixer pureren tot een gladde soep.

5. Doe in een soepkom een eetlepel yoghurt en een eetlepel fijngehakte (platte) peterselie, giet hierover de soep en serveer direct.Dakakker krijgt bijenhotel kado

Het Ambrosiusgilde tracteert

De Rotterdamse Bijenhoudervereniging het Ambrosiusgilde geeft dit jaar een aantal bijenhotels kado. Deze zijn op verschillende plekken in Rotterdam neergezet. Ook de Dakakker heeft een bijenhotel kado gekregen. De bijenhotels zijn gemaakt door Bijologisch.

Lees meer...RTL4 Nieuws

Steeds meer bijen in de stad

Zaterdag 14 juli werd in het RTL Nieuws van 19.30 werd een item uitgezonden over bijenhouden in de stad. De reporter was o.a. op bezoek op de Dakakker van het Schieblock.
>>>

Lees meer...Bijen op het dak

Door verstedelijking en moderne landbouw zijn er steeds minder wilde bloemen

Honingbijen leven in een bijenvolk. Dit volk bestaat uit tussen de 30.000 en 100.000 bijen. Aan het hoofd van het bijenvolk staat de koningin. De koningin legt de eitjes en de werkbijen zorgen voor voedsel. Bij het zoeken naar nectar bestuiven bijen groenten - en fruitplanten hier op het dak maar ook bloemen in de wijde omgeving. Bijen maken van nectar honing. Met honing en stuifmeel voeden ze hun larven.
>>>

Lees meer...