Dakakker Agenda Winkel Educatie Verhuur Team Contact Links  


Heerlijke dakpreisoep
Simpele recepten van de dakakker
Ingrediënten voor 4 personen

• 1 flinke dakprei
• 1 grote kruimige aardappel met schil
• 2 biologische groentebouillonblokjes
• peper
• biologische boeren yoghurt
• fijngehakte (platte) peterselie van het dak
• en 1 laurierblad

Bereiding:

1. Was de aardappel en snij in stukjes.

2. Snij de dakprei in ringetjes.

3. De dakprei en aardappelstukjes opzetten met 1 liter water, het laurierblad en de 2 groenten bouillonblokjes.

4. Laten koken met deksel op de pan tot de dakprei en aardappel zacht zijn en nadat het laurierblad verwijderd is met de staafmixer pureren tot een gladde soep.

5. Doe in een soepkom een eetlepel yoghurt en een eetlepel fijngehakte (platte) peterselie, giet hierover de soep en serveer direct.Het Schieblock

De tijdelijke transformatie van een bijzondere kantoorgebouw

Een grote hoeveelheid kantorenleegstand en een sluimerende economische crisis leiden tot vertragingen in binnenstedelijke ontwikkelingen. Ook het Rotterdam Central District bevindt zich in de spagaat van torenhoge ambities en een weerbarstige realiteit. Toch is dit juist de conditie waarin Het Schieblock – laboratory for urban development is opgericht. Op particulier initiatief is met steun van eigenaar LSI en de Gemeente Rotterdam een 5-jaren plan ontwikkeld voor de tijdelijke transformatie van dit bijzondere kantoorgebouw in het Rotterdam Central District. De ambitie is het creëren van een levendig stadslaboratorium waarin interdisciplinair wordt gewerkt aan nieuwe manieren om de stad te transformeren.
>>>

Het Schieblock is georganiseerd als een besloten vennootschap (BV), en wordt gevormd door het architectenbureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles] en projectontwikkelaars CODUM. Binnen deze samenwerking zijn beide verantwoordelijk voor het overall concept, maar neemt ZUS taken als ontwerp, communicatie en programmering voor haar rekening, terwijl CODUM verantwoordelijk is voor de financiën, exploitatie en realisatie.

Het Schieblock bestaat uit twee hoofdonderdelen: de studio’s en de semi-publieke ruimtes. De studio’s zijn bedoeld om geconcentreerd te kunnen werken. De publieke ruimtes zijn bedoeld voor ontmoeting, interactie en performance. De publieke ruimte behelst De Dépendance, De Dakker, de Luchtsingel, De Dakakkers en de Plint. Hierop en hierin kunnen ook partijen van buitenaf programmeren, zodat er een maximale interactie ontstaat tussen de stad en Het Schieblock.

Voor meer info: info@schieblock.com

Weblink:
www. schieblock.nl
www.zus.cc
www.codum.nl
www.LSI.eu
www.luchtsingel.org
www.rotterdam-centraldistrict.nl

www.schieblock.com >>

image
image
image
image