Dakakker Agenda Winkel Educatie Verhuur Team Contact Links  


Heerlijke dakpreisoep
Simpele recepten van de dakakker
Ingrediënten voor 4 personen

• 1 flinke dakprei
• 1 grote kruimige aardappel met schil
• 2 biologische groentebouillonblokjes
• peper
• biologische boeren yoghurt
• fijngehakte (platte) peterselie van het dak
• en 1 laurierblad

Bereiding:

1. Was de aardappel en snij in stukjes.

2. Snij de dakprei in ringetjes.

3. De dakprei en aardappelstukjes opzetten met 1 liter water, het laurierblad en de 2 groenten bouillonblokjes.

4. Laten koken met deksel op de pan tot de dakprei en aardappel zacht zijn en nadat het laurierblad verwijderd is met de staafmixer pureren tot een gladde soep.

5. Doe in een soepkom een eetlepel yoghurt en een eetlepel fijngehakte (platte) peterselie, giet hierover de soep en serveer direct.U kunt het dak op!

Rondleidingen, teambuilding, lunches, bijeenkomsten, workshops, dakdiners

Uiteraard kunnen mensen een kijkje komen nemen op de Dakakker bovenop Het Schieblock. Wij leiden u hier graag rond en vertellen meer over dit grootste stadslandbouwdak van Nederland. Uiteraard vragen wij hier een kleine bijdrage voor. Mail Wouter Bauman: w.bauman@milieucentrum.rotterdam.nl voor meer informatie. De Dakakker is ook ideaal voor bijeenkomsten, workshops, (directie)vergaderingen en teambuildingactiviteiten. Samen aan de slag op de Dakakker met een prachtig uitzicht over de stad en lekker vers eten van 'het land'. U kunt beschikken over de 'dakkker', de dakopbouw, met ruimte voor 25 personen en een compleet ingerichte keuken. Boekingen voor bijeenkomsten, lunches en diners gaan via Anne Wil Hop: a.hop@zus.cc.
>>>

Rondleidingen
Rondleiding tot 25 personen zijn mogelijk tegen een redelijke prijs. Te combineren met een glas mentha spicata nana (oftewel marokkaanse munt) van de dakakker met Schieblockhoning en een korte film over de aanleg van de Dakakker. Daarna kunt u zelf aan de slag op het dak onder leiding van de dakboer. De rondleiding is ook goed te combineren met een gezonde 'dakakkerlunch'.

Kijk voor publieksactiviteiten op de dakakkers op de ' dakagenda'

image
image
image
image
image
image